15 december, 2008, av Adam

Grattis göteborgare – ni har fått en cyklist vid styret!

Nyligen utsågs Anneli Hulthén till ny gruppledare för sitt parti i Göteborgs kommunstyrelse efter Göran Johansson. Det innebär i praktiken att hon också blir kommunstyrelsens ordförande och Göteborgs starka kvinna. I Göteborg och i media har hon gjort sig känd som en riktig cykelvän, som tar cykeln till jobbet varje dag och gärna stoltserar med det! En framstående politiker som cyklar till jobbet året om är en förtroendevald i tiden. Det är en nyckelperson som har något under hjälmen och som fattat vad miljön och folkhälsan behöver – men nu är det förstås upp till bevis framöver. Göteborg har satsat mycket pengar på cykelinfrastruktur – men kan definitivt bli ännu cykelvänligare. Göteborg har alla förutsättningar att bli en cykelstad av europeisk toppklass, med sin intima citykärna. Men det kräver målmedvetna fortsatta satsningar och långsiktighet. Inte minst nu när bilindustrin går på knäna.

2 svar till Grattis göteborgare – ni har fått en cyklist vid styret!

  • hannes: 15 december 2008 kl. 14:44

    trots att göteborg inte ens proportionellt har lika mkt tung trafik i innerstaden som t ex sthlm är ändå cykelsituationen för göteborgare rätt bedrövligt, här saknas ett helhetstänk, en idé om att verkligen skapa en cykelstad. faktiskt märkligt, gäteborg är ju byggt av holländare med samma kanalsystem och vallgrav som i många holländska städer, men inte tusan är stan så mkt mer cykelanpassad för det.
    ska bli intressant om anneli hultens poserande med cykel är mer än en tom gest!

  • Rolv: 18 december 2008 kl. 12:08

    Hmm…ska bli mycket intressant att se om Annelie kommer att klara transformationen från ”vanlig människa” till kommunens högsta befälhavare – och ändå behålla händerna på cykelstyret. Under det kommande året avgörs om cyklandet är ett imagebygge i intervjuer eller en grundad politisk hållning. Göteborg skulle verkligen kunna bli en profilerad cykelstad, men bara om politikerna vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anal
Threesome